La Xarxa Jove

L’objecte de la Llei 15/2017 de polítiques integrals de joventut és establir un marc normatiu que coordine les polítiques de joventut, construint la Xarxa Jove, el sistema públic valencià de serveis a la joventut, donat el seu caràcter d’interés general per a la Comunitat Valenciana.

La Xarxa Jove, té caràcter de servei públic essencial, perquè se’n deriven prestacions indispensables per a satisfer les necessitats bàsiques personals i millorar les condicions de la qualitat de vida de la joventut.

Els ajuntaments de la Comunitat Valenciana, d’acord amb el que disposa la normativa bàsica de règim local i l’autonòmica que puga desenvolupar-la, i dins de les seues possibilitats, i com a part de la Xarxa Jove, tenen atribuïdes competències en matèria de joventut.

La Xarxa Jove la componen la Generalitat Valenciana, tots els ajuntaments i les administracions locals de la Comunitat Valenciana que tinguen entre els seus objectius la intervenció en joventut (com algunes mancomunitats), i tots els agents que contribueixen a l’Estratègia Valenciana de Joventut: les persones joves, el món cívic o associatiu, i els i les professionals de joventut.

La Xarxa Jove és, en definitiva, una xarxa de treball que permet coordinar els recursos dels distints agents implicats.

Per tant, vosaltres també sou Xarxa Jove!

Per a fomentar aquesta relació i coordinació, l’IVAJ promou reunions periòdiques entre el personal tècnic de la mateixa àrea geogràfica. En elles s’informa de les novetats sobre els recursos i programes que l’IVAJ posa a disposició de la joventut i del personal tècnic que treballa amb ella. A més, el seu objectiu principal és ser un espai de trobada on coordinar les polítiques de joventut de l’àrea, compartir propostes i necessitats, generar sinérgies, campanyes, projectes, i facilitar el sorgiment d’iniciatives amb equips de treball que les sostinguen. Busquen, per tant, el treball professional en xarxa, que és una manera de sumar recursos, coneixements i experiència.

Respecte a les vies de comunicació entre el personal municipal, cada àrea geogràfica utilitza les eines que considera més pertinents per a l’autonomia i l’enfortiment de la xarxa professional. Com ara les plataformes de Google (Drive, Calendar, Group), l’Slack o els grups de Whatsapp propis.